söndag 5 maj 2013

Sundström, Böjen och spanska nöjen

För exakt två år sedan bestämde sig Humlan och hennes nyvaxade vän att de skulle fara till Barcelona för en återhämtande weekend. Historien om resan blev till en saga som innehöll så väl borttappade barnvagnar som punkteringar, ohändiga Irländare och hotellbokningsnätter i en annan stad långt bort från la Rambla.  Eftersom konceptet ändock löpte väl ut och individerna på strapatsen kom hem, hade det nu blivit dags för en favorit i repris..Detta år var anstormningen enorm, hela 7 individer planerade att åka med på ett nytt äventyr. Dessvärre sjönk antalet deltagare i ungefär samma omfattning som aktiespekulationernas utdelning i Pajala kommun.. till flygplatsen i Karlstad tog sig slutligen tre tappra själar.
De tre karaktärerna innehar egenskaper som i mångt och mycket kompenserar varandras tillkortakommanden. En är faktiskt väldigt kort men det gör ingenting eftersom den andra är slående lång. Ben som inte borde få plats får därmed plats eftersom den lilla inte behöver allt benutrymme..(spartips)
Sedan har vi en i gänget som kan konsten att gå igång, inte bara promenadmässigt utan även vid vissa väl utvalda kommandon..
Ett ord som skapar engagemang utöver det vanliga är ”ekfatslagrad” 
Då detta yppas aktiveras herrns verbala maskineri och det kommer inte att kunna hejdas, absolut inte med hjälp av mat.  Information som då framkommer innehåller en stor portion syra, inte så mycket blommighet men kan innehålla spår av ”brutta naturell…”Den högst rakryggade mannen med det krokiga smeknamnet (Böjen) är en vinkännare utan dess like. Ingen man kan prata om bärighet så som han. Att Sjödinskan gärna smuttar på gudarnas dryck av märket JP är något som bör hållas utanför protokollet..men då kan hon å andra sidan skylla på att det var hennes blinda vän som hade valt flaska…
Böjen och Sjödinskan är ett par, det hindrade inte den tredje resemedlemmen från att få ta del av mänsklig kontakt utöver det vanliga.
Lyckligt lottad blev kamraten slumpmässigt utlottad att genomgå en extraordinär säkerhetskontroll vilket innebar en hel del handhavanden. Nej ingen läsare behöver vara orolig för perversa scener, inte heller över scenarion innehålland försök till insmugglade makrillar i konserv..allt gick lugnt till och ingen blev ledsen.
Ledsen var inte någon i trion en enda gång.
Fraser som ”det går bra nu” avlöstes med hurrarop över hotellrum som såg ut som rymden samt insikt över att fågelbo med svalor är bättre än hem för möss..
Så vad har vi lärt oss av detta?
Ryan air är ett flyg
som har en huvudchef så dryg. 
Man kan baguetten med tomat gnugga
det är dumt att svälja utan att smaka på sin tugga.
Böjen, Sjödinskan och herr Sundström
är likt en sommardröm..
smakrik som ett frodigt fruktfat
fyllt av äpplen och osammanhängande citat..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar